Kategorie: Napsali o nás...

FC Ivančice sází na nové fotbalové naděje

15.07.2015

FC Ivančice sází na nové fotbalové naděje. Dětem buduje lepší zázemí.

Do konce letošního roku budou mít ivančičtí mladí fotbalisté na městském stadionu hřiště s umělým travnatým povrchem Ivančice. Fotbalový klub v Ivančicích má v současnosti 189 registrovaných členů, z toho je 120 dětí a mládeže do 18 let. Dále má fotbalový oddíl dvě mužstva dospělých. Jedno hraje krajský přebor a v letošní sezoně se umístilo na pěkném sedmém místě. Mužstvo B postoupilo do okresního přeboru. Krajský přebor hrají dvě družstva dorostenců FC Ivančice.

Od nové sezóny budou krajský přebor hrát také dvě družstva žáků, neboť starší žáci vyhráli první třídu krajského přeboru. Oddíl si také vychovává další nové hráče ve třech mužstvech přípravek a v jednom mužstvu, kterým je takzvaná „předpřípravka“ a navštěvují ji děti ve věku 5 – 6 let. Do nových nadějí investuje fotbalový oddíl Ivančice nemálo.

Potvrzují to i slova předsedy oddílu Ing. Jana Blatného: „V letošním roce nám udělalo radost mužstvo starších žáků postupem do krajského přeboru. Mužstvo mladších žáků se umístilo na pěkném druhém místě. Snažíme se dětem maximálně věnovat. Máme na dvacet dobrovolných trenérů z řad rodičů a bývalých hráčů.“ Převážná většina tréninků a zápasů fotbalového oddílu Ivančice se odehrává na hlavním stadionu. Tréninky se konají také na hřišti v okrajové části města Řeznovice. To ale podle Blatného není zcela ideální zázemí pro mladé fotbalisty. „Hodně nám pomáhá město Ivančice, které se rozhodlo vybudovat v areálu městského stadionu hřiště s umělým trávnikem. Těšíme se tak na to, že naše mládež bude moci jak tréninky,taki soutěže odehrávat za nepříznivého počasí na novém hřišti. Město na hřiště vyčlenilo tři miliony korun, do konce roku by mělo být vybudováno,“ nastínil Blatný.

Mají jen vlastní hráče. To, že se oddíl věnuje hlavně mládeži, se odrazilo v současném A mužstvu mužů, kde hrají především vlastní odchovanci oddílu. „Nemáme žádné cizí hráče na hostování. Všechno odehrajeme s vlastními hráči,“ upozornil Blatný. „Tahouny“ mužstva "A" jsou Tomáš Čožík a Bohumil Ryška. Organizační duší klubu jsou sekretář oddílu Rostislav Štork a Radek Kleibl. Letos fotbalový klub organizoval již podruhé ve spolupráci s Fotbalovou asociací ČR nábor malých fotbalistů s názvem Můj první gól, které se zúčastnilo na 250 dětí z Ivančic. „Díky této akci se nám přihlásili do oddílu další zájemci z řad dětí, z čehož máme velkou radost,“ netajil se Blatný s tím, že by také přivítal, kdyby se podařilo zvýšit i zájem Ivančických o návštěvu fotbalových zápasů. „V minulosti chodívalo na fotbal v Ivančicíchtři až pět set lidí. Tak už tomu dávno není. Přitom i dnes jsou kupříkladu zápasy A mužstva velmi zajímavé,“ mínil.

Eva Bártíková

print Formát pro tisk